Ajuntament de Barcelona
Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona
 
 
 
Inici |  

Renovació urbana i rehabilitació

Una de les tasques importants que desenvolupa el Patronat Municipal de l'Habitatge és la remodelació de barris, que suposa l'enderrocament d'edificis afectats per greus patologies i la construcció de nous habitatges. Entre les remodelacions que s'han realitzat a la ciutat de Barcelona, destaquen la de Baró de Viver, als anys 80 i 90, i la del polígon Eduard Aunós, als anys 90. En aquests moments, una de les actuacions més importants del Patronat és la remodelació del Bon Pastor.

Aquests tipus d'actuacions impliquen una renovació urbana, ja que comporten també la reurbanització dels carrers, la creació de noves zones verdes, la supressió de barreres arquitectòniques, etc.

A part de les remodelacions integrals de barris, el Patronat també realitza una important tasca en rehabilitació amb l'objectiu de resoldre patologies en les cases o edificis. Entre les actuacions històriques, destaquen la del polígon de cases barates Can Peguera i, entre les que s'estan realitzant actualment, es troben la del polígon de Canyelles i el Sud-Oest del Besòs.

 
 
 
© 2006 Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona. Tots els drets reservats | imhab@imhab.cat | Mapa web